Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Μερικοί λόγοι για να επισκεφτει καποιος το νησι της Ζακύνθου

Για ποιο λογο να επισκεφθει καποιος τουρίστας το νησί μας?

Για να πληρωσει τη χωριατικη σαλατα 6.5 Ευρω στο Τσιλιβί?

Για να μην τον εξυπηρετει κανενα ταξί αν δεν ειναι Αγγλος και δεν παει μακρια (ουτως ωστε να τον μαδήσουν)?

Μηπως για να πληρωνει ολοκληρο εισιτηριο στο καραβι, παροτι ειναι φοιτητης και δικαιουται εκπτωση 70%, γιατι "Δεν ισχυει φοιτητικο απο 1η Ιουλιου" οπως λενε χαρακτηριστικα στο γκισε στη Κυλληνη οι υπαλληλοι της Κοινοπραξίας? (Λες και η μεση Ελληνικη οικογενεια δεν πληρωνει νοικια, φωτα, νερα, τηλεφωνα στις φοιτητικές κατοικίες που διαμενουν τα παιδια της, κατα τους θερινους μηνες...)

Μηπως ακομα για να πληρωσει το νερο για το σκαφος του χρυσαφι στις ιδιωτικες υδροφόρες?

Βεβαιως υπαρχει και αντιλογος. Θα πει καποιος δεν ειναι ολοι ετσι, παιρνεις μεμονωμενες περιπτωσεις και τετοια.

Σε διαλογο που ειχα με ιδιοκτητη εστιατοριου του νησιου και παραπονεθηκα για τις τιμες ξερετε τι απαντηση πηρα?

"Έλα μωρε γιατι θα με δει και του χρονου???"

Δηλαδη, δεν εχουμε ουτε την στειχειωδη γνωση management, που οδηγει στη σκεψη οτι αν μια φορα ερθει καποιος στο καταστημα σου και πληρωσει τα μαλλια της κεφαλης του, οχι μονο δε θα ξαναπατησει για ολο το χρονικο διαστημα της παραμονης του στο νησι, αλλα οταν επιστρεψει στο τοπο του και τον ρωτησει καποιος: "Πως περασες Ζακυνθο? Να παω του χρονου?" η μονη απαντηση που θα παρει ειναι το "Μακρύα και αλάργα"!

2 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Συμφωνώ κι επαυξάνω. Άλλωστε τούτο διαφαίνεται και από τη σχετική έρευνα που διενεργώ από πέρισυ στο Ιστολόγιό μου, στην οποία μπορείς να συμμετάσχεις κιεσύ, κάνοντας κλικ εδώ.

Πασπατης - Καλαφατης είπε...

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου. Δυστυχώς έχουμε την λογική του ότι κάτσει...Το τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε είναι πραγματικά άθλιο και χρειάζεται βελτίωση σε όλους τους τομείς. Ας ελπίσουμε οι φωνές μας να είναι η απαρχή για μια καλύτερη Ζάκυνθο στο μέλλον...