Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Με αφορμη την Επισκεψη της Βασιλισσας της Ισπανίας στη Ζακυνθο

Το χουμε πει πολλες φορες, θα το πούμε και αλλη μια...

Εμεις οι Ζακυνθινοί ειμαστε μονο για το "φαινεσθαι".
Τση Μπομποφανειας που θα λεγανε και οι παλιοτεροι....

Για να γινουμε κει λιγο πιο αναλυτικοί... Δηλαδη επρεπε να ρθει η Βασιλισσα για να "φτιαχτει" η εικονα του Νησιου? Για τον απλο, καθημερινο Ελληνα αλλα και ξενο Τουριστα που ερχεται και μας αφηνει τα ωραια του ευρουλακια τιποτα?

Δεν λεω,να απονεμηθουν τιμες και τα σχετικα. Αλλα να φροντιζουν οι αρχες (Δημαρχαίοι, Νομαρχαιοι κλπ) και τις λοιπες μερες το νησι, οχι μονο στις επισκεψεις πολιτικων και αλλων αρχοντων.

Συζητωντας με διαφορους επισκεπτες του νησιου εδω στη Βορεια Ελλαδα ξερετε ποια ειναι η κοινοτυπη απαντηση που παιρνω στην ερωτηση: "Σας αρεσε το νησι?" "Κοιτα, εχει πολυ ωραια τοπια, πολυ ομορφες παραλιες αλλα δεν το φροντιζετε καθολου. Θα μπορουσατε να χατε πολυ καλυτερο ονομα αλλα το χαλατε εσεις οι ιδιοι.."

"Αλλά το χαλάτε εσείς οι ίδιοι" ... Το χει σκεφτει αυτο κανεις απο τους αιρετούς μας και να πει: Βγηκα Δημαρχος, Νομαρχης, οτιδηποτε. Θα κανω ένα εργο να μεινει για το νησι! Να λενε ρε παιδι μου μετα απο καμποσα χρονια ευτυχως που βγαλαμε και τον Ταδε και εκαμε ευτουνο το μεγαλο εργο....

ΥΓ. Για την αλλαγη του προγραμματος της επισκεψεως της Βασιλισσας στον Αγιο, ο Δεσποτης οχι μονο επραξε καλα, επρεπε ακομα χειροτερα να κανει...

Και δεν ειναι το θεμα οτι αγνοει τον παραγοντα Εκκλησια σαν θεσμο, ιδεα (βαλτε οτι θελετε εδω), ειναι οτι αγνοει να επισκεφτει τον Αγιο μας, ισως τον πιο γνωστο Ζακυνθινο μαζι με τον Εθνικο μας ποιητη Διονυσιο Σολωμο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάπου κάπου λες και κάτι σωστό

Ταξιδιώτης είπε...

Ευχαριστω πολυ. Θα προσπαθησω αυτο το καπου καπου να γινει πιο συχνο...