Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Για την αλλαγη του σηματος του Υπουργειου Εθνικης Παιδειας και Θρησκευματων

Με το συνθημα αλλαζουμε το σχολειο, αλλαζουμε την παιδεια, το Υπουργειο Εθνικης Παιδειας και Θρησκευματων (και οχι σκετο Υπουργειο Παιδειας, οπως μερικοι αρεσκονται να το αποκαλουν προεβη στην αλλαγη του ιστορικου, θα ελεγα, σηματος του, της γλαυκας (κουκουβάγιας για τους μη επαίοντες), με ενα φουτουριστικο συμβολο που απεικονιζει την υδρογειο σφαιρα το οποίο περικλειει ημερομηνιες οπως το 1821 και το 480 πΧ, μια μπαλα του μπασκετ (!), ενα δουρειο ιππο, το σημα της ανακυκλωσης(...), ενα "ποντικι" απο ηλεκτρονικο υπολογιστη κ.α.

Από την αρχαιότητα η κουκουβάγια ταυτιζόταν με τη σοφία. Οι αρχαίοι Έλληνες την αποκαλούσαν Γλαυξ και την θεωρούσαν το σύμβολο της θεάς Αθηνάς. Ενδεικτική της λατρείας των αρχαίων Ελλήνων για το πτηνό αυτό είναι η αναφορά του Αλεξανδρινού λεξικογράφου Ησύχιου, σύμφωνα με την οποία, πριν ξεσπάσει ηναυμαχία της Σαλαμίνας, είχε πετάξει μια κουκουβάγια ως προάγγελος της νίκης των Ελλήνων.


Δηλαδη η ολη ανανεωση που μπορουσαν να κανουν τα στελεχη του Υπουργειου ειναι να αλλαξουν το αμιγως Ελληνικο συμβολο του Υπουργειου τους?
Τοσα σχολεια ερειπωμενα, αλλα τόσα υπο ανεγερση, χωρις δασκαλους και εποπτικο υλικό, το σημα επρεπε να αλλαξουν πρωτα?

1 σχόλιο:

P. Kapodistrias είπε...

Ωωωω, τι έκπληξη! Κι εσύ μπλογκ;;;;;;;;;;;

Τέλος πάντων, καλά ταξίδια με Ποιότητα!