Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Τήλου το αναγνωσμα...

Τι να γραψεις για αυτο το θεμα??
Ξερω οτι αν γραψω τα κοινότυπα για καποιους, ηθικιστικα για καποιους αλλους "Τιμιος εστιν ο γαμος..."(Εβρ. 13.4) και "Ο Θεός εποιησεν αρσεν και θηλυ" (Γεν. 1.27) και τα σχετικα θα πεσουν καποιοι να με φανε για τις γνωστες παραβιασεις των δικαιωματων των ομοφυλόφιλων κτλ.

Ετσι λοιπον εγω θα το παω αλλου.. Στην υιοθεσια.
Γιατι αφου με την ανοχη μερικων απο μας και την αβαντα του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσων του (Τυχαια η αναγγελια γαμου και οι μαρτυρες ηταν του αυτου πολιτικου χωρου?) εγινε αυτος ο γαμος, δε θα περασει και πολυς καιρος που θα ζητηθει και η πρωτη υιοθεσια παιδιου απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια!

Εδω, για να προλαβουμε καποια σχολια πρεπει να σημειωσουμε το εξης:Δεν σημαινει οτι επειδη το παιδι θα εχει δυο ιδιου φυλου γονεις, θα αποφασισει να γινει και αυτο ομοφυλοφιλο... Αλλα πειτε μου, οταν θα πανε οι γονεις του να παρουν τον ελεγχο στο σχολειο πως θα τους συστησει? Απο δω ο μπαμπάς μου και απο δω ο "άλλος" μπαμπάς μου? Η πολυ αργοτερα οταν θα παντρευτει στο τραπεζι του γαμου θα καθονται τρεις αντρες και μια γυναικα? Και ποιον θα φωναζουμε συμπεθερα??

Ακουγεται αστειο, αλλα αν δουμε το υποσυνειδητο αυτο του παιδιου με μια επιστημονικη ματια ειναι σιγουρο οτι θα βρεθουμε προ εκπληκτικων αποτελεσματων για το ποια στοιχεια σχηματιζουν/συντελουν στο ποια η γνωμη του παιδιου για τους γονεις του και ποσα πραγματα που εμεις κανουμε πολλες φορες μηχανικα απορροφουνται απο το μυαλο των παιδιων.

Ολα αυτα δεν σημαινουν οτι αυτοι οι ανθρωποι δεν θα προσφερουν την απαιτουμενη αγαπη στο ορφανο. Μια ετεροφυλοφιλη αναδοχη οικογενεια ή ακομη η κρυα/απομακρη, συνηθως, ατμοσφαιρα του ορφανοτροφειου μπορει πολλες φορες να αποτελει την χειροτερη λυση για το μωρο. Αυτο ομως δεν μπορει να οδηγει στο συμπερασμα οτι δυο ομοφυλα ατομα, που ειλικρινα ειναι στο χερι τους τι κανουν στην ερωτικη τους ζωη, ειναι ικανα να αναθρεψουν σωστα ενα νεο ατομο.

Και το χειροτερο ολων δεν ειναι αυτος καθαυτος ο γαμος...
Ειναι το γενικο κλιμα που υπαρχει υπερ των ομοφυλοφιλων στην σημερινη κοινωνια.
Στη τηλεοραση, στο κινηματογραφο, στα media, ακομα και στο τελευταιο προπυργιο της Ηθικης, την Εκκλησια παντου προβαλλονται σαν in και cool ατομα.
Πλεον κοντευουν οι υπολοιποι να πιστευουν οτι κατι δεν παει καλα με τους ιδιους και οχι το ακριβως αναποδο....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια και βλέπω ότι σε ανησυχεί ένα ενδεχόμενο πριν ακόμη γίνει πραγματικότητα όπως η υιοθεσία ενός παιδιού από ομοφυλόφυλο ζευγάρι, θα ήθελα τη γνώμη σου για το "νορμάλ" εκείνο ζεύγος που ο πατέρας βίαζε τη κόρη του εδώ και 3 χρόνια (από την ήλικία των 11) σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα.

Ταξιδιώτης είπε...

Ζευγος???
Πατέρας???
Μηπως φιλε Χωραιτη θες να πεις Πα-Τερας?
Γιατι μονο ετσι το δεχομαι.
Η αποψη μου στο συγκεκριμενο θεμα εστιαζει οχι στο προφανες. Ο ανθρωπος (λεμε τωρα)ειναι εγκληματιας - παραφρων -παρανοικος αρρωστημενος κτλ.
Δε σου κανει ομως εντυπωση κατι αλλο?
Η μανα, που υποτιθεται οτι ο συζυγος της, της εφερνε, λεει, τα π αιδια στο σπιτι οτι και καλα τα αφηνε η κορη τους.
Εγω προσωπικα δεν το πιστευω και τη θεωρω συμμετοχη στο εγκλημα.
Οπως ομως εγραψα και στην αρχικη αναρτηση, το οτι μπορουν να βρεθουν και αναδοχοι που οχι παιδι δεν ξερουν να αναθρεψουν αλλα ουτε τον εαυτο τους, δεν δινει κανενα δικαιωμα στα ομοφυλοφιλα ζευγαρια να "πατανε" σ αυτο στο θεμα της υιοθεσιας.

Ειμαι της αποψης να εχουν μια νομικη κατοχυρωση, οχι ομως με την μορφη γαμου,αλλα να βρεθει μια λυση πιο κοντα σε κατι τυπου "συμφωνο ελευθερας συμβιωσης".